some image

Vinden & Kopen

Huis gevonden?

Gefeliciteerd! U heeft het huis of appartement gevonden waar u stapel verliefd op bent. De verkopend makelaar heeft goed zijn best gedaan en u voelt de noodzaak te handelen. Gaat u zelf onderhandelen en verder? Laat u familie of vrienden meekijken? Of laat u zich adviseren door iemand die dit dagelijks doet en de klappen van de zweep kent, zowel juridisch als bouwkundig!

Test of u klaar bent om zelf een huis aan te kopen! Bekijk de onderstaande vraag en kijk of u het juiste antwoord in gedachte heeft.

Onjuist. Een verkoopmakelaar dient één belang, die van de verkoper. Natuurlijk zal een NVM makelaar u goed informeren over de woning en voldoen aan zijn meldingsplicht. Een verkoopmakelaar ontslaat u echter niet van uw onderzoeksplicht als koper.
Onjuist. Een verborgen gebrek is pas een verborgen gebrek als een verkopende partij dit willens en wetens voor u verborgen heeft. Als een verkopende partij geen weet had (kunnen hebben) van dit gebrek is hij hiervoor niet per definitie aansprakelijk.
Onjuist! In deze economisch onzekere tijden wilt u zeker niet te veel betalen. Daarom is het juist verstandig om een professional mee te nemen die verstand van zaken heeft.
Onjuist. Het verkrijgen van financiering is niet alleen afhankelijk van uw inkomsten. Het onderpand is minstens zo belangrijk. Financieringen op erfpacht, gesplitst eigendom, kettingbedingen of bijvoorbeeld afwijkende erfdienstbaarheden kunnen voor problemen zorgen. Laat u zich dus goed juridisch adviseren.
Dat hoeft zeker niet het geval te zijn. Onze makelaars staan dagelijks in huizen en hebben jarenlange ervaring. Zij kunnen dan ook als geen ander voor u inschatten of er wellicht bouwkundige risico's kunnen zijn die vragen om nader onderzoek.
some image

Toch een beetje hulp?

Ieder zijn vak. Wij verkopen huizen.